verhoilukangas

Nojatuolit verhoiltu vaaleapohjaisella kukikkaalla kankaalla perinteisesti

Huonekalukankaat

Huonekalukankaan valinta on tärkeä osa verhoiluprojektia. Jotta päästään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen on mietittävä mihin käyttötarkoitukseen kangas tulee ja mitä ominaisuuksia siltä vaaditaan. Huonekalujen verhoilukankaat ovat koostumukseltaan ja kestävyydeltään sekä hinnaltaan hyvin erilaisia. Julkisiin tiloihin tulevilta huonekalukankailta vaaditaan kestävyyttä (vähintään 50 000 Martindale) ja paloturvallisuutta, joten ne ovat yleensä myös hinnaltaan hieman arvokkaampia.

Sohvan verhoilukangas

Kun valitset kotisohvaasi verhoilukangasta on hyvä huomioida muutama asia: Onko sohvassa irrotettavia päällisiä, jotta ne voi pestä. Istutaanko ja oleskellaanko sohvalla paljon. Onko lemmikkieläimiä. Onko sohvassa vaahtomuovi- tai untuvatyynyt vai onko ns. perinteinen jousitettu sohva, johon sopii mm. plyysikangas.

Tuolin verhoilukangas

Tuolikankaaksi soveltuu lähes kaikki huonekalukankaat, sillä ne voi käsitellä likaa hylkiväksi. Mikäli tuolit ovat erittäin kovassa käytössä, kuten lapsiperheissä on keinonahka yksi hyvä vaihtoehto, koska se on helppo pyyhkäistä puhtaaksi. Ruokapöydän tuoleilla voi hieman leikitellä ja niihin käy vaikka kuviollinen verhoilukangas, koska ne ovat osittain piilossa pöydän alla. 

Kangas ulkokäyttöön

Terassisohviin ja tuoleihin sekä veneisiin käytettävän verhoilukankaan tulee aina olla ulkokäyttöön tarkoitettua. Ulkokäyttöön tarkoitetut kankaat ovat koostumukseltaan aina keinokuitua mm. polyakryyli ja polyesteri, etteivät ne kerää kosteutta itseensä. Kankaiden pitää kestää hyvin auringonvaloa sekä olla homesuojattuja.

Verhoilukangasmalleja eri väreissä

Kangasmerkit, joita edustan:

Orient Occident, Annala, Lauritzon, Nya Nordiska, Nobilis, Pierre Frey, Svensson, Nevitex, Casal, Camira, Panaz, Johanna Gullishen, Design of the Time, Kvadrat, GB & J Baker

Nahat

Elmo, Hans Reinke, Ohman leather, Tärnsjö, Nevotex, Sorensen

Tervetuloa tutustumaan!